Στρατηγική μάρκετινγκ

Τι είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ;
Μια στρατηγική μάρκετινγκ αναφέρεται στο συνολικό σχέδιο παιχνιδιού μιας επιχείρησης για την προσέγγιση των μελλοντικών καταναλωτών και τη μετατροπή τους σε πελάτες των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Μια στρατηγική μάρκετινγκ περιλαμβάνει την πρόταση αξίας της εταιρείας, τα βασικά μηνύματα επωνυμίας, τα δεδομένα σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία πελατών-στόχων και άλλα στοιχεία υψηλού επιπέδου. Μια εμπεριστατωμένη στρατηγική μάρκετινγκ καλύπτει τα «τέσσερα στοιχεία του branding» : προϊόν, τιμή, τόπος και προώθηση.

Οι στρατηγικές μάρκετινγκ πρέπει να περιστρέφονται γύρω από μια πρόταση αξίας μιας εταιρείας. Ο απώτερος στόχος μιας στρατηγικής μάρκετινγκ είναι η επίτευξη και η επικοινωνία ενός βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των ανταγωνιστικών εταιρειών.

Στρατηγικές μάρκετινγκ έναντι σχεδίων μάρκετινγκ

Κατανόηση των στρατηγικών μάρκετινγκ. Μια σαφής στρατηγική μάρκετινγκ πρέπει να περιστρέφεται γύρω από την πρόταση αξίας της εταιρείας, η οποία γνωστοποιεί στους καταναλωτές τι αντιπροσωπεύει η εταιρεία, πώς λειτουργεί και γιατί αξίζει την επιχείρησή τους. Αυτό παρέχει στις ομάδες μάρκετινγκ ένα πρότυπο που πρέπει να ενημερώνει τις πρωτοβουλίες του σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Στρατηγική μάρκετινγκ

Η στρατηγική μάρκετινγκ ενημερώνει το σχέδιο μάρκετινγκ, το οποίο είναι ένα έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τους συγκεκριμένους τύπους δραστηριοτήτων μάρκετινγκ που πραγματοποιεί μια εταιρεία και περιέχει χρονοδιαγράμματα για την ανάπτυξη διαφόρων πρωτοβουλιών μάρκετινγκ.
Branding & Digital Marketing Agency
Onesmart Promotion
Οι στρατηγικές μάρκετινγκ θα πρέπει ιδανικά να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα μεμονωμένα σχέδια μάρκετινγκ, διότι περιέχουν προτάσεις αξίας και άλλα βασικά στοιχεία της μάρκας μιας εταιρείας, τα οποία γενικά διατηρούν συνεπή μακροπρόθεσμα. Με άλλα λόγια, οι στρατηγικές μάρκετινγκ καλύπτουν μηνύματα ευρείας εικόνας, ενώ τα σχέδια μάρκετινγκ περιγράφουν τις υλικοτεχνικές λεπτομέρειες συγκεκριμένων καμπανιών. Οι ακαδημαϊκοί συνεχίζουν να συζητούν την ακριβή έννοια της στρατηγικής μάρκετινγκ, και έτσι υπάρχουν πολλοί ορισμοί.

Τα ακόλουθα αποσπάσματα από ειδικούς του κλάδου βοηθούν στην αποκρυστάλλωση των αποχρώσεων της (σύγχρονης) στρατηγικής μάρκετινγκ: “Ο μοναδικός σκοπός του μάρκετινγκ είναι η πώληση περισσότερων σε περισσότερους ανθρώπους, συχνότερα και σε υψηλότερες τιμές.” (Sergio Zyman, στέλεχος μάρκετινγκ και πρώην έμπορος Coca-Cola και JC Penney)
Στρατηγική μάρκετινγκ onesmart promotion
Στρατηγική μάρκετινγκ onesmart promotion 2
Onesmart Promotion
“Το μάρκετινγκ δεν είναι πλέον για τα πράγματα που φτιάχνεις, αλλά για τις ιστορίες που λες.” (Seth Godin, πρώην στέλεχος επιχείρησης και επιχειρηματίας) “Ο στόχος του μάρκετινγκ είναι να γνωρίζει και να κατανοεί τον πελάτη τόσο καλά το προϊόν ή η υπηρεσία του ταιριάζει και πουλάει.” (Ο Peter Drucker, που πιστώνεται ως ο ιδρυτής της σύγχρονης διαχείρισης) «Η δουλειά του μάρκετινγκ δεν γίνεται ποτέ. Πρόκειται για αέναη κίνηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε κάθε μέρα. ” (πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μάρκετινγκ, GE)

Η δημιουργία στρατηγικής μάρκετινγκ Ο απώτερος στόχος μιας στρατηγικής μάρκετινγκ είναι η επίτευξη και η επικοινωνία ενός βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των ανταγωνιστικών εταιρειών κατανοώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών της.

Είτε πρόκειται για έντυπο σχέδιο διαφήμισης, είτε για καμπάνια κοινωνικών μέσων, ένα στοιχείο μάρκετινγκ μπορεί να κριθεί με βάση το πόσο αποτελεσματικά επικοινωνεί μια βασική πρόταση αξίας μιας εταιρείας. Η έρευνα αγοράς μπορεί να βοηθήσει στον χάρτη της αποτελεσματικότητας μιας δεδομένης καμπάνιας και μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ανεκμετάλλευτου κοινού για την επίτευξη στόχων κατώτατης γραμμής και την αύξηση των πωλήσεων.

Στρατηγική μάρκετινγκ, Onesmart Promotion

Ειδικές Υπηρεσίες:

  • Εταιρικό προφίλ & Διαφήμιση
  • Μελέτη και δημιουργία Branding
  • Ανασχεδιασμός εταιρικού προφίλ
  • Εταιρική στόχευση / Ανταγωνισμός
  • Κατασκευή ιστοσελίδων & E-shop
  • SEO, Διόρθωση SEO, Αφαίρεση ποινών Google

Κάλεσε μας τώρα !!!

στο 693 4826001 ή στο 2661 700995
top