© Onesmart Promotion | Branding & Digital Marketing
Μοιράσου

Επιχειρήσεις και διαχείριση χρόνου. Η ημέρα έπρεπε να είχε 72 ώρες;


Σπύρος Ανδριώτης - 20/09/2019 - 0 σχόλια

Επιχειρήσεις και διαχείριση χρόνου. Η ημέρα έπρεπε να είχε 72 ώρες;

Ο υπάλληλος πρέπει να τα προλαβαίνει όλα όταν εσύ που τον διοικείς δεν προλάβεις ούτε τα μισά;

 

Επιχειρήσεις και διαχείριση χρόνου. Η ημέρα έπρεπε να είχε 72 ώρεςΠολλοί από εμάς αγωνίζονται με τα γνωστά προβλήματα διαχείρισης του χρόνου. Δυστυχώς, πιστεύουμε ότι η διαχείριση του χρόνου είναι μια ασημένια σφαίρα στο όπλο της ημέρας.

Απλά διαχειριστείτε το χρόνο σας σωστά και θα είστε πιο παραγωγικός ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Επίσης θα μπορείτε τελικά να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας ή να ξεκινήσετε αυτό το χόμπι που έχετε αναβάλει από καιρό.

Μισώ να είμαι ο κομιστής των κακών ειδήσεων. Αλλά, η διαχείριση του χρόνου δεν θα λύσει όλα τα προβλήματά σας.

Η διαχείριση του χρόνου μας μετατρέπει σε στρυμωγμένα και μη παραγωγικά ζόμπι καθημερινότητας.

Η αναζήτηση αυξημένης προσωπικής παραγωγικότητας – για την όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση του περιορισμένου χρόνου  – αποτελεί κυρίαρχο μοτίβο της εποχής μας,

Και όμως η αλήθεια είναι ότι, συχνά, οι τεχνικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της προσωπικής παραγωγικότητας του ατόμου φαίνεται να επιδεινώνουν την προσωπικότητα. Όσο καλύτερα και καλύτερη διαχείριση του χρόνου επιδιώκουμε, τόσο λιγότερο παραγωγικό χρόνο έχουμε.

 

Κάνοντας μια αναδρομή στη διαχείριση του χρόνου πίσω στη Βιομηχανική Επανάσταση είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι οι ίδιες συμβουλές για τη διαχείριση του χρόνου δεν έχουν αλλάξει πολύ από τότε.

Ο τρόπος εργασίας των ανθρώπων όμως έχει αλλάξει δραστικά. Για παράδειγμα, η πρόταση να ξυπνήσετε νωρίτερα (όταν το κάνετε ήδη) ή να κλείσετε την πόρτα του γραφείου σας για να αποτρέψετε περισπασμούς μπορεί να είναι αντιπαραγωγική. Αυτά τα μικρά κομμάτια πληροφοριών θα σας βοηθήσουν μόνο αν είστε πρωινό άτομο ή έχετε γραφείο.

Το θέμα είναι ότι όταν πρόκειται για τη διαχείριση του χρόνου, τροφοδοτούμε τις ίδιες συμβουλές ξανά και ξανά. Ακόμη χειρότερα, προτείνεται από ειδικούς να υπάρχει μια στρατηγική διαχείρισης με την ίδια μέθοδο για όλους.

Αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει |   Έχεις επιχείρηση; Ξεπέρασε τον εαυτό σου και όχι τον ανταγωνιστή σου

Ως αποτέλεσμα έχει να ακολουθούμε τυφλά αυτές τις συμβουλές διαχείρισης χρόνου που δεν είναι πάντα αποτελεσματικές, γεγονός που προκαλεί άγχος και μειωμένη παραγωγικότητα.

 

Η λύση? Βρείτε τον δικό σας τρόπο εργασίας.

Ο Carson Tate, ο συγγραφέας της στρατηγικής “Εργασία απλά”, συνιστά να βρούμε το δικό σας στυλ προσωπικής παραγωγικότητας. Μπορείτε να προσαρμόσετε το στυλ εργασίας σας και να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία για να ταιριάζει στο στυλ σας.

 

Η διαχείριση του χρόνου είναι απάνθρωπη.

Η διαχείριση του χρόνου μπορεί να είναι ένα μεγάλο σύστημα για μια μηχανή, αλλά για όλους εμάς που είμαστε συναισθηματικά καθοδηγούμενα ανθρώπινα όντα – πρέπει να λάβουμε υπόψη τα ενεργειακά μας επίπεδα.

Επιπλέον, η δύναμη θέλησης και ο αυτοέλεγχος μειώνονται με κάθε επιλογή που κάνετε όλη την ημέρα.

Η κατοχή της θέλησης ή του αυτοέλεγχου με την εκτέλεση πολλών επιλογών μπορεί να είναι ένα από τα κύρια προβλήματα με τη διαχείριση του χρόνου.

 

Η ανάλυση χρόνου και η ιεράρχηση των καθηκόντων δεν λαμβάνει υπόψη αυτούς τους συναισθηματικούς, πνευματικούς και ενεργητικούς παράγοντες που μας κάνουν ανθρώπους.

 

Η λύση; Προγραμματίστε τα επίπεδα ενέργειας και όχι το χρόνο σας.

Όλοι έχουμε διαφορετικές ώρες της ημέρας όταν έχουμε την περισσότερη ενέργεια και συγκέντρωση. Για μερικούς από εμάς, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο πράγμα το πρωί. Για άλλους, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Εξαρτάται από τον υπερβολικό ρυθμό σας (που συμβαίνει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας).

Διαφορετικό από τον κυκλικό ρυθμό, ο υπερβολικός ρυθμός σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε με τα σωστά καθήκοντα την κατάλληλη στιγμή της ημέρας. Για παράδειγμα, έγραψα αυτό το άρθρο το πρωί, αρχίζοντας γύρω στις 9 π.μ. για να είμαι ακριβής. Ο λόγος? Τότε έχω την πιο δημιουργική ενέργεια. Εντούτοις, είμαι σε μια ηρεμία μετά το γεύμα. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, περνάω χρόνο σε καθήκοντα ή δραστηριότητες που απαιτούν λιγότερη εγκεφαλική δύναμη, όπως κλήσεις συνδιάσκεψης, ανταπόκριση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εργασία άλλων ελαφρύτερων θέσεων εργασίας.

Αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει |   Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business) II στην Περιφέρεια Ηπείρου νέο πρόγραμμα

 

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε ενέργεια όταν αισθάνεστε κουρασμένοι:

  • Πάρτε περισσότερες από επτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ.
  • Τρώτε θρεπτικά τρόφιμα και ασκείστε για να αντλήσετε αίμα.
  • Μειώστε το γνωστικό φορτίο σας παίρνοντας λιγότερες αποφάσεις. Για παράδειγμα, αναθέστε και αυτοματοποιήστε κουραστικά καθήκοντα.
  • Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους αντί να προσπαθείτε να επιτύχετε το αδύνατο.

 

Η διαχείριση του χρόνου δεν είναι εναλλάξιμη με την παραγωγικότητα.

Η παραγωγικότητα δεν αφορά τη διαχείριση του χρόνου. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ωρών την ημέρα και η εστίαση στη διαχείριση του χρόνου μας κάνει να γνωρίζουμε πόσες από αυτές τις ώρες χάνουμε.

Μια καλύτερη επιλογή είναι η διαχείριση της προσοχής: Προτεραιότητα στους ανθρώπους και τα έργα που έχουν σημασία και δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα πάρει κάτι. Η διαχείριση της προσοχής είναι η τέχνη της εστίασης στο να κάνεις πράγματα για τους σωστούς λόγους, στα σωστά σημεία και στις σωστές στιγμές.

Αν η παραγωγικότητα είναι ο στόχος σας, πρέπει να βασιστείτε στην ήρεμη δύναμη για να προωθήσετε τον εαυτό σας για να ολοκληρώσετε μια εργασία.

 

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, οι ακόλουθες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι οι παρακάτω:

  • Ξεκινήστε με μια λίστα εργασιών.
  • Αντιστοιχίστε τους αριθμούς σε κάθε στοιχείο που αναγράφεται ξεκινώντας από τα πιο πιεστικά καθήκοντα πρώτα.
  • Αντιστρόφως, το κάτω μέρος της λίστας σας θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία που είναι λιγότερο πιεστικά ή θα μπορούσαν να γίνουν μια άλλη μέρα.

 

Όλα δεν είναι κρίση.

Σταματήστε αυτό το φόβο, δίνοντας θέση στην σκέψη. Ακόμα κι αν τα πάντα στη λίστα σας είναι εξίσου σημαντικά, δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να γίνουν τώρα. Ξεκινήστε με αυτά που θα αποτρέψουν από πιθανή κρίση.

Αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει |   Περιεχόμενο ιστοσελίδας και SEO, η καταστροφή των επιχειρήσεων

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ημερολογίου. Μπορείτε να προγραμματίσετε τα πάντα στη λίστα σας στο ημερολόγιό σας και στη συνέχεια να ορίσετε υπενθυμίσεις έτσι ώστε να μην τα ξεχάσετε.

Μην αναλάβετε τις προτεραιότητες άλλων. Προστατέψτε το χρόνο σας και να δέχεστε μόνο να βοηθάτε εφόσον έχετε χρόνο ή σας βοηθά να πλησιάσετε τους στόχους σας.

 

Μην δεσμεύεστε όλο και περισσότερο.

Με τη διαχείριση του χρόνου, μπορείτε να βρείτε μια τεχνική ή ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερα σε μια μέρα – θα αισθανθείτε σαν έναν σούπερ ήρωα.

Μια από τις πιο απλές διορθώσεις είναι απλά να πείτε “όχι”.

Μην αναλάβετε ένα νέο έργο εάν εργάζεστε ήδη με πλήρη δυναμική σε άλλο. Εάν μια εργασία είναι ευαίσθητη στο χρόνο, παραπέμψτε το έργο σε κάποιον άλλο.

 

Η διαχείριση χρόνου στις επιχειρήσεις είναι το σημαντικότερος τομέας για την επιτυχία και την ανάπτυξη. Στην ουσία δεν υπάρχει διαχείριση χρόνου , αλλά μάνατζμεντ και διαχείριση αρμοδιοτήτων προσωπικού.

Εκεί φαίνεται και πόσο καλός είναι ο εκάστοτε επιχειρηματίας ή μάνατζερ.

Καθημερινές συμβουλές επιχειρηματικότητάς από την Onesmart Promotion.

Εκφράστε την αντίδρασή σας
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Επιχειρήσεις και διαχείριση χρόνου. Η ημέρα έπρ..." A few seconds ago
0/5 (0 Reviews)
Author avatar

Σπύρος Ανδριώτης

https://spirosandriotis.gr
CEO Onesmart Promotion , Αγαπώ την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Δεν μπορεί να υπάρχει επιχείρηση χωρίς branding και μάρκετινγκ, Με εξιτάρει η καινοτομία, δημιουργώ με την ομάδα μου καθημερινά νέες μεθόδους μάρκετινγκ και είμαι πάντα διαθέσιμος για να λύσω οποιαδήποτε απορία.

Σχετικά άρθρα

Στείλε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *